Adıyaman

Sosyal Güvenlik Uzmanı Kurt:

15:18 19 Mayıs 2017
Sosyal Güvenlik Uzmanı Kurt:

Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt, "Bugün için kıdem tazminatının bireysel hesaplara yatırılması konusunda uzlaşı içerisine girildiğini söyleyebiliriz." dedi.

Adıyaman'a ziyarete gelen Kurt, Kelleş Konak'ta gazetecilerle bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklama yapan Kurt, kıdem tazminatının Türkiye'de emekçinin çalışan işçilerin en önemli haklarından biri olduğunu belirtti.

Kıdem tazminatının en önemli sorunlarından birisi de tüm çalışanların bu haktan faydalanması noktasında yaşadıkları mahrumiyetler olduğunu ifade eden Kurt, "Her on çalışandan dokuz çalışanı bu haktan faydalanamıyor. On çalışandan dokuzu kıdem tazminatına ulaşma noktasında sıkıntı ile karşılaşıyorsa on çalışandan biri sadece kıdem tazminatına ulaşabiliyorsa bu soruna bir neşter vurulması gerekiyor." dedi.

Kıdem tazminatıyla ilgili uzun süredir çalışmanın yapıldığını vurgulayan Kurt, şöyle konuştu:

"Kıdem tazminatı ile ilgili çok uzun süredir çalışmalar var. Bireysel fon hesabı şeklinde mi olsun başka bir düzenleme mi yapılsın? On üçüncü maaş olarak mı ödensin? Veya her ay aylık ücretle birlikte kıdem tazminatına karşılık gelen bir tutar ödensin mi ? Bunların hepsi tartışılma sürecini atlattı. Bugün için kıdem tazminatının bireysel hesaplara yatırılması konusunda uzlaşı içerisine girildiğini söyleyebiliriz."

Kurt, henüz kıdem tazminatı ile ilgili TBMM Genel Kurulu'na gelen bir yasa bulunmadığına değinerek şunları kaydetti:

"Kıdem tazminatıyla ilgili çalışma ve sosyal güvenlik bakanımızın sosyal taraflarla, işçi sendikaları ve işveren sendikalarıyla görüşmeleri devam ediyor. Bununla ilgili bir taslak oluştuğu zaman sosyal tarafların görüşleri de alınmak suretiyle buna ilişkin ne gibi düzenlemeler yapılabilir? Bunlar tartışılarak bir yasa taslağı oluşturulacak. Bu süreçte işçi sendikalarımızın ve işveren tarafının sağ duyulu olması çalışanları kucaklayıcı kıdem tazminatının tüm taraflar için taşınabilir ve kabul edilebilir şekilde düzenlenmesini ilerletmek gerekiyor."

-"Ekonomide artık yeniden ayağa kalkma dönemi başlayacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mayıs'ta AK Parti Genel Başkanı olmasıyla ekonomide daha güçlü bir canlanmanın olacağını dile getiren Kurt, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın yeniden AK Parti Genel Başkanı olmasıyla birlikte hem istihdamın artışının sağlanması hem işçi kardeşlerimizin beklediği başta taşeron işçisine kadro olmak üzere bir çok önemli konun masaya yatırılacağını ve sendikaların iş adamlarının esnaf, sanayici ve tüccarın beklediği düzenlemelerin de hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini düşünüyorum. Ekonomide artık yeniden ayağa kalkma yeniden şahlanma dönemi başlayacaktır diye düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.