Adıyaman

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

13:33 10 Haziran 2017
Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in Katar'a yönelik keyfi tedbirlerini kınadı.

Küresel gücün Katar'a yönelik baskısının aslında bir anlamda soygun girişimi olduğunu ifade eden Milletvekili Boynukara, gazetecilere yaptığı açıklamada, küresel gücün kendi iç siyasetine aradığı kaynağı Müslüman halkların elde ettiği coğrafyadan elde etmeye çalıştığını belirtti.

Boynukara, Ortadoğu'daki terörün yegane sorumlusunun ABD'nin Irak, Afganistan ve Suriye'de yürüttüğü politikalar olduğunu kaydetti.

ABD'nin Suudi Arabistan ile imzaladığı 350 milyar dolar olduğu ifade edilen anlaşmaların aslında reel anlaşma olmadığını dile getiren Boynukara, şunları kaydetti:

"Bu anlaşma, Amerika'nın bloke ettiği Suudi Arabistan parasını kendi sistemine dahil etmesine ilişkin bir anlaşmadır. ABD, bu boşluğu doldurmak için diğer körfez ülkelerine benzer talepte bulunuyor. Bu taleplere karşılık vermeyen, değerlendirmeyen ve bu talepleri geri çevirenlere yönelik karalama kampanyası başlatıldı. Katar'ın teröre destek verdiği iddiasıyla başlatılan süreci izliyoruz. Bunun dayanağı ne? Katar Haber Ajansının hacklenmesi sonucunda siteye yerleştirilen bir uydurma haberden bahsediliyor. Uydurma haberi de Katar Başkanının İran yönetimini övdüğüne ilişkin iddialar var. Bu olayın gerçek dışı olduğu ortaya çıktı."

DEAŞ terör örgütüne 110 ülkeden teröristlerin geldiğini ifade eden Boynukara, şu an gözümüzün içine baka baka PKK terör örgütüne silah verildiğini ve silahlandırıldığını, Türkiye'nin ise bu durumu kabul etmesinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.