Adıyaman

Samsat'ın geleceği ile ilgili çalışmalar devam ediyor

19:10 16 Haziran 2017
Samsat'ın geleceği ile ilgili çalışmalar devam ediyor

Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin bulunduğu alanın zemin etüdünün yapılması talimatını veren Erin, şunları kaydetti:

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, 2 Mart’ta meydana gelen 5,5 şiddetindeki depremin ardından yüzde 78'i oturulamaz halde olduğu tespit edilen ilçe merkezinin başka bir alana taşınması için zemin etüt çalışmaları devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Abdullah Erin başkanlığında valilik makamında yapılan toplantıda, ilçenin mevcut yerinden Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin bulunduğu alana taşınıp taşınmaması ile ilgili kurumların koordinasyon içerisinde bir rapor hazırlamaları ve hazırladıkları raporu en geç 23 Haziran 2017 Cuma gününe kadar valilik makamına sunmalarını istendi.

"Yaşanan deprem sonrası Samsat ilçemizin geleceği ile ilgili çalışmalarımız seri bir şekilde devam ediyor. İlçenin mevcut yerden taşınması konusu teknik personel ile ilgili kurumların yapacağı çalışma ve ortaya konulacak rapora bağlı olarak şekillenecek. Şimdiden bir şey demek mümkün değil. 2 Mart'ta depremin meydana geldiği andan itibaren Samsat ilçe merkezi başta olmak üzere, köy ve mezralarımıza devletin bütün unsurlarıyla her türlü imkanını seferber etmek üzere ilk günden itibaren sahada olduk ve halen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Samsat'ın taşınması veya yerinde kalması konusunda da vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Onlar için en iyinin arayışı içerisindeyiz."

Toplantıya, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Murat Süzen, akademisyenler ve ilgili kurumların müdürleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.