Adıyaman

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19:47 12 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Adıyaman'da faaliyet gösteren 26 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Bir otelde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Birlik Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Hacı Yusuf Durmuş, bir yıl önce terör örgütü ve bu örgütün destekçileri tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini lanetlemek adına bir araya geldiklerini söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşları olarak her zaman devletin yanında olduklarını ifade eden Durmuş, şunları kaydetti:

"Bizler bu mücadelede üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Çok iyi biliyoruz ki bu hain girişim yalnızca cennet vatanımızı değil, bu cennet vatanın da bir parçası olmaktan gurur duyduğu bütün İslam dünyasını parçalamak, tarih boyunca tekrar tekrar denendiği halde başarılamayan sömürgeleştirme, köle haline getirme ve sonucunda da yok etme amaçları için gerçekleştirilmiştir ancak tarih boyunca Haçlı seferlerine göğsünü siper eden bu aziz millet, 15 Temmuz günü de üzerine düşen tarihi vazifeyi yerine getirmiş, şehit vermiş, gazi olmuş ancak vatanının parçalanmasına izin vermemiştir. Halkımızın vatan hainlerine karşı vermiş olduğu bu mücadele ve direniş her türlü takdirin üzerindedir."






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.