Adıyaman

TBMM Başkanvekili Aydın:

17:24 13 Temmuz 2017
TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, terörle mücadeleye ilişkin, "Bu mücadelede çok etkili bir noktaya geldikten sonra, terör noktasında tehdit kalktıktan sonra OHAL de kalkar diye umut ediyorum." dedi.

Aydın, Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olağanüstü Hal'den (OHAL) milletin hiçbir şekilde olumsuz etkilenmediğini belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Türkiye çok ciddi manada terörle mücadele halinde olan bir ülke. Bir yandan FETÖ, diğer yandan PKK, DHKP-C , DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı aynı anda kararlı bir mücadele ortaya koymaktadır. Terörle mücadelede son bir yılda çok ciddi mesafe aldık. Dolayısıyla olağanüstü hali doğuran bu şartlar yavaş yavaş ortadan kalktıktan sonra OHAL de kalkar. Şimdi PKK ile mücadelede ciddi bir mesafe alındı. FETÖ ile ilgili davalar açılmaya başladı, süreç hızla işlemeye başladı. Devletin, içine sinen bu terör örgütünden, şebekeden kurtulması için ciddi mesafeler alındı, alınmaya devam ediliyor. Bu mücadelede çok etkili bir noktaya geldikten sonra, terör noktasında tehdit kalktıktan sonra OHAL de kalkar diye umut ediyorum. Bunu doğuran nedenler de terörle ilgili nedenlerdir."

Aydın, hain darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'nin 15 Temmuz'da özel gündemle toplanacağını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Gazi Meclisin bombalandığı saatte burada konuşacağını anımsatarak, 15 Temmuz'un yıl dönümünün çok önemli bir gece olacağını kaydetti.

O gün, 15 Temmuz'da olduğu gibi tüm siyasi partilerin, ideolojilerin ortak hareket etmesi, Türkiye ortak paydasında birleşmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, "Söz konusu vatan, bayrak, millet, devlet ise gerisi teferruattır. Bazı siyasi parti mensupları o gece için kendilerine davet gitmediğini söylemektedir. Meclis milletin meclisidir, milli iradenin tecelligahıdır. Dolayısıyla milli irademize yönelik bu girişimde doğal olarak mecliste bulunan tüm siyasi partiler ev sahibi konumundadır, orada bulunmak zorundadır ve ayrıca bir davete gerek yoktur." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.