Adıyaman

TBMM Başkanvekili Aydın:

19:07 16 Ağustos 2017
TBMM Başkanvekili  Aydın:

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Terörü bitirmek istiyorsak, dünyada barışın hakim olmasını istiyorsak bütün ülkelerin hukuka uygun bir şekilde terör örgütlerine karşı net ve samimi bir duruş ortaya koyması gerekiyor." dedi.

Aydın, kent merkezinde Turgut Reis Mahallesi Barbaros Caddesindeki esnafı ziyaret etti. Aydın, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunanlarla ilgili gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki mücadelenin devam ettiğini belirtti.

Aydın, bir taraftan yargılamalar devam ederken diğer taraftan da devletin çeşitli kademelerine sızanların ihraçlarının sürdüğünü aktardı. Aydın, hain darbe girişiminin içinde olan FETÖ'nün başı olmak üzere birçok sayıda örgüt mensubunun yurt dışında olduğuna işaret etti.

Sözde hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddialarına da değinen Aydın, şunları kaydetti:

"Bu iddiaların çok iyi bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Sadece terör örgütü mensubu Adil Öksüz değil, daha önce Cumhurbaşkanımız, Almaya Başbakanı Merkel ile yaptığı görüşmeler neticesinde Almanya'da 4 bin 500 FETÖ mensubunun olduğunu ve onların bize bir an önce iade edilmesini söylemişti. Terörü bitirmek istiyorsak, dünyada barışın hakim olmasını istiyorsak bütün ülkelerin hukuka uygun bir şekilde terör örgütlerine karşı net ve samimi bir duruş ortaya koyması gerekiyor. Almanya'yı ve bütün batıyı teröre karşı samimi bir duruşa davet ediyorum. Ülkelerinde barındırdıkları, kucak açtıkları ve besledikleri terör örgütü mensuplarının bir an önce Türkiye'ye iade edilmelerini bekliyoruz. Bunu batıdan hem uluslararası hukukun gereği hem insani hem de vicdani olarak bekliyoruz."






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.