Adıyaman

TBMM Başkanvekili Aydın:

15:11 22 Ağustos 2017
TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "2019 seçimleri parlamenter sistemin uygulandığı Meclis-i Mebusan'dan beri en önemli ve tarihi bir seçimdir." dedi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'yı ziyaret eden Aydın, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 2019 seçimlerinin önemli ve tarihi bir seçim olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bir sistem değişikliğine gittiğini belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet modeline 2019 yılı itibarıyla geçiyoruz ve bunun ilk meyvelerini 2019'da almaya başlayacağız. 2019 seçimleri parlamenter sistemin uygulandığı Meclis-i Mebusan'dan beri en önemli ve tarihi bir seçimdir. 3 Kasım 2019'da bir taraftan milletvekili seçimleri hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Yapılacak seçim, Meclis-i Mebusan'dan bu yana en önemli seçimlerinden biri olacak çünkü Türkiye ilk defa sistem değişikliğine bu seçimde gidecek. Bu seçim millet adına ne kadar değerli olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Biz seçimden seçime halkın arasında olan bir siyasi parti değiliz. Seçim endeksli çalışmıyoruz. Biz her gün seçim olacakmış gibi sahadayız. Çünkü biz gelecek seçimler için değil gerçekten bu ülkenin gelecek nesilleri için çalışıyoruz."

2019'un tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayan Aydın, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda 2019'un çok önemli bir viraj olduğunu ve bu virajı sağlıklı bir şekilde millet adına geçirmeleri gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.