Adıyaman

Arakan'da Müslümanlara yapılan katliama tepkiler

14:49 01 Eylül 2017
Arakan'da Müslümanlara yapılan katliama tepkiler

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Arakan'daki Müslümanların katledilmesi protesto edildi.

Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Kahta Ulu Cami önünde Cuma Namazı sonrası düzenlenen protestoda, Myanmar'ın Arakan eyaletinde öldürülen Müslümanlar için dualar edildi.

Türkiye Gençlik Vakfı Kahta Temsilcisi Alper Karadoğan, grup adına yaptığı açıklamada, Arakan'da şiddeti giderek artan zulmün, artık dayanılacak hali kalmadığını dile getirdi.

Sömürgeci ülkelerin ilkel, barbar ve bencilce davranarak, İslam düşmanlığı odaklı yeni bir küresel sömürge düzeni kurmaya çalıştığını ifade eden Karadoğan, şunları kaydetti:

"Biz Müslümanlar olarak dünyadaki tüm masum ölümlerini ırk, din ve mezhep farkı gütmeden eşit olarak görmekteyiz. Savaşta dahi masum halka el uzatmayı ve doğaya zarar vermeyi yasaklayan bir dinin mensuplarıyız. Kendini dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak gördüğü halde aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı görüldüğü Uluslararası Hukuk Sistemi'ni ve onun iki yüzlü demode olmuş araçlarını reddediyoruz.’’

Protestoya Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, TÜGVA İl Başkanı İdris Toprak, Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.