Adıyaman

Akademisyenler Atatürk Barajı kıyısında temizlik yaptı

14:39 04 Ekim 2017
Akademisyenler Atatürk Barajı kıyısında temizlik yaptı

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Kahta Meslek Yüksekokulunda (MYO) görevli akademisyenler, ilçede bir vatandaş tarafından başlatılan Temiz Bir Yaşam için Temizlik Seferberliği Kampanyasına katılarak, Atatürk Barajı kıyısında temizlik yaptı.

Kahta ilçesinde yaklaşık iki aydır her gün sabah iş yerine gitmeden önce Atatürk Barajı kenarı, Tarihi Karakuş Tümülüsü ve Cendere Köprüsü etrafında temizlik yapan esnaf Mehmet Çoban'ın başlattığı kampanyaya, ADYÜ Kahta MYO akademisyenleri destek verdi.

Akademisyenler, derse girmeden önce Atatürk Barajı'na giderek yaklaşık bir saat boyunca çevredeki çöpleri topladı.

Kampanyayı başlatan Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, bireysel olarak başlattığı temizlik seferberliği kampanyasının her kesimden destek gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Kampanyamızın toplumda bir bilinç oluşturması, insanların kirletmemeyi öğrenmesi toplum adına büyük bir yarar sağlayacaktır. Eğer insanlar etrafı kirletmeseydi ben bu temizlik kampanyasını başlatmama gerek kalmazdı. İnsanlardan tek isteğimiz lütfen çevremizi kirletmeyelim."

ADYÜ Kahta MYO Müdürü Doç Dr. Ali Olgunoğlu da bireysel olarak toplum adına başlatılan bu temizlik seferberliğine destek vermek istediklerini ifade ederek, "Bizler de bu anlamda toplumun biraz daha duyarlı olmasını arzu ederek, ‘aslan yattığı yerden belli olur’ atasözünü anımsatarak konunun önemine dikkat çekmek istiyoruz." ifadelediri kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.