Adıyaman

Adıyaman'da 369. kısa dönem erlerin yemin töreni

18:14 12 Ocak 2018
Adıyaman'da 369. kısa dönem erlerin yemin töreni

Törende Jandarma er Tamer Şapcı, "Bayrak" adlı şiiri okudu. And içen erler adına jandarma er Sıtkı Akay bir konuşma yaptı.

Adıyaman'da 369. kısa dönem jandarma erler törenle yemin etti.

İl Jandarma Komutanlığındaki eğitimlerini tamamlayan 369'uncu kısa dönem erler için İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde yemin töreni düzenlendi.

Kent protokolü ile asker ailelerinin izlediği törende eğitimlerini tamamlayan 73 er, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak, yemin etti.

Dereceye giren erlere ödüllerini Vali Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu verdi.

Vali Kalkancı, törende yaptığı konuşmada, askerlerin ettikleri yeminle bu kutsal vatanın bileği bükülmez bekçileri olacaklarını belirtti.

Vatanı olmayanın hiçbir şeyinin olmadığını dile getiren Kalkancı, "Vatanı olmayanın hiçbir şeyin olamayacağını da günümüzde etrafımızdaki ülkelerde cereyan eden olaylardan görüyor, anlıyor ve hissediyoruz. Sizler 'Vatan sevgisi imandandır', hadisi şerifi çerçevesinde görevinizi yerinize getirmek üzere buradasınız." dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ise yaklaşık dört hafta içinde tören ve dualarla peygamber ocağına uğurlanan askerlerin eğitimini başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Askerlerin ailelerinin önünde ettikleri kutsal yeminle vatan savunmasında görev almaya ve verilebilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazır hale geldiklerini aktaran Atasoy, "Asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Sizi heyecan ve coşkuyla selamlayan ve bu görkemli tabloyu oluşturan evlatlarınız ile gurur duyun." dedi.

Askerlerin tören geçişinin ardından, aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.