Adıyaman

Turizm Haftası

13:58 16 Nisan 2018
Turizm Haftası

Adıyaman Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Ekinci, "Adıyaman'da şu anda otellerde dolululuk oranı çok çok iyi gidiyor. Nemrut Dağı'nın gün doğumu ve batımında büyük kalabalıklar oluyor. Bu yıl turizm konusunda ümitliyiz.'' dedi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman kent merkezi ve ilçelerde yapılması planlanan bir dizi etkinlik, Sinan Parkı yakınlarında başlayan kortej yürüyüşüyle başladı.

Sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapılan kortej, Müze Müdürlüğü önünde sona erdi. Burada devam eden programda, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında "Turizm" konulu kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere, Vali Nurullah Naci Kalkancı bisiklet hediye etti.

Daha sonra Vali Nurullah Naci Kalkancı, Besni ilçesine bağlı Köseceli beldesi yakınlarındaki Aydın Şahin'e ait tarlada bulunan ve Müze Müdürlüğü bahçesine getirilip teşhir edilen Roma dönemine ait lahitte incelemelerde bulundu.

Müze Müdür Vekili Mehmet Alkan, lahit hakkında bilgi vererek, "Lahit, 2,93 metre uzunluğunda, 1,10 metre yüksekliğinde, 1,15 metre genişliğindedir. Üzerinde boğa ve balık figürünün yanı sıra sağa ve sola doğru giden yaprak, yılan şeklinde bezemeler bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin en önemli politikalarından birinin özellikle cari açığı kapatma konusunda turizmin çok önemli gelir faktörü olduğunun değerlendirdiğini belirtti.

Turizmin çok genç kuşaklarda önemsenmesi gereken bir sektör olduğunu ifade eden Ekinci, şöyle konuştu:

"Onun için turizm gençlerde yaygınlaştırabilmek maksadıyla 42. Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında Adıyaman genelinde kompozisyon yarışması yaptık. Dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye ettik. Amacımız, tamamen turizmin önemini genç kuşaklara aktarmak."

- "Bu yıl turizm konusunda ümitliyiz"

Mart ayının ortalarına doğru Nemrut Dağı'nın yolunu açtıklarını ifade eden Ekinci, "Nisan ayında Nemrut'a yoğun gelişler başladı. Henüz nisan istatistikleri elimize geçmedi ancak bugüne kadar edindiğimiz izlenime göre, turist konusunda geçen yılı ikiye katlayacağımızı düşünüyoruz. Şu anda otellerde dolululuk oranı çok çok iyi gidiyor. Nemrut Dağı'nın gün doğumu ve batımında büyük kalabalıklar oluyor. Bu yıl turizm konusunda ümitliyiz." dedi.

Programa, Vali Yardımcıları Adem Kaya, Yasin Yunak ve Ayhan Aktay ile kurum müdürleri, parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.