Adıyaman

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı

16:56 18 Nisan 2018
Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Adıyaman'da üçüncüsü düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Adıyaman Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, fuarların sanayici, çiftçi ve tüketicileri bir araya getiren önemli organizasyonlar olduğunu belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ise, bakanlıkları tarafından son 15 yılda Adıyaman'a 1 milyar 30 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.

Tarımdaki hedeflerinden bahseden Alan, şöyle devam etti:

"Hedefimiz, cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılında badem diyarı Adıyaman'da en az 100 bin dekar kapama badem bahçesine ve 100 bin arı kovanına ulaşmaktır. Süt üretiminde ise il dışına gönderilen 70 tonu, 300 tona çıkarmaktır. Organik ürünlerde de son yıllarda ciddi artış sağlanmıştır. Alan bazlı organik nar üretiminde 4 bin 30 dekarla Türkiye birincisiyiz. Organik arıcılıkta ise 130 üreticimize ait 3 bin 758 kovanla birinciyiz."

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da, fuarların önemsenmesi gerektiğini belirterek, "Sadece tarımda birinci sıraya gelmemiz Adıyaman için yeterli değil. Biz mermerle ilgili de inşaat sektöründe birinci sıraya gelmemiz lazım. Bugün Türkiye'nin mermer ihtiyacının yüzde 13'ünü karşılayan bir ilden bahsediyorsak, inanıyorum ki mermer ve inşaat sektöründe de birinci sıraya geleceğimizden hiç şüphem yok." diye konuştu.

Medya Trend Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, fuarın 5 gün açık kalacağını kaydetti.

Fuara 55 ilden 115 firmanın katıldığını dile getiren Gül, "Her il kendi ürünlerini açtıkları stantlarda tanıtıyor. Fuarı 180 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesini hedefliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.