Adıyaman

Gezici Eğitim Tırı'ndan kadınlara internet eğitimi

16:21 21 Nisan 2018
Gezici Eğitim Tırı'ndan kadınlara internet eğitimi

Türk Telekom Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında Adıyamanlı kadınlara internet eğitimi verildi.

Türk Telekom Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamındaki Gezici Eğitim Tırı Adıyaman'a geldi.

Yoğun katılım sebebiyle hem Gezici Eğitim Tırı'nda, hem de Kadın Gençlik Merkezi'nde sosyal medya, e-devlet ve günlük hayatı kolaylaştıran uygulamaların yanı sıra internetten el emeği ürünlerini satabilme ile ilgili konularda eğitim verildi.

Ev kadını Zeynep Karakuş, sosyal medya kullanımının yaygınlaştığını belirterek, "Daha bilinçli kullanmak için bu eğitimi almak gerekiyordu. En azından hangi sitelere gireceğimizi, e-devlette neler yapabileceğimizi, ev hanımlarının el emeği ürünlerini satabilmesi için hangi siteleri kullanacağımızı, evde yapılan ürünleri nasıl satacağımızı öğrendik. Kimseden yardım almadan hastanelerden randevu alabileceğimizi ve geriye dönük tahlil sonuçlarımızı görebileceğimizi öğrendik." diye konuştu.

Türk Telekom Eğitim Tırı'nda güzel eğitimler aldığını ifade eden Hatice Sarıkaya ise evde yaptıkları el işi ürünler ve çantaların pazarlamasını bu eğitim sayesinde öğrendiklerini kaydetti.

Türk Telekom Eğitim Tırı'nda Adıyaman eğitimlerine eğitmen olarak katılan Sevgi Ölmez, şöyle konuştu:

"Biz bu eğitimi geçen sene Şanlıurfa'da da verdik. Bu yıl da diğer illere eğitim verilmeye başlandı. Kadın Gençlik Merkezi'ndeki kurslarda eğitim alan kadınlara yaptıkları el emeği ürünleri hangi sitelerde satışını yapabileceklerini öğrettik. Sosyal medyayı çok yoğun kullanıyorlar ancak sosyal medya uygulamalarındaki gizlilik kuralları hakkında bilgiler verdik. Kafalarına takılan soruları çözmeye çalıştık. Adıyamanlı kadınlar eğitimlere yoğun ilgi gösterdi."

Türk Telekom'un 24 ilde 34 farklı noktadaki kadınlara teknoloji eğitimi vermek için yola çıktığı aktarıldı.

Gezici Eğitim Tırı'nda eğitim alan 100'e yakın kadına sertifika verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.