Adıyaman

Adıyaman'da Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

14:57 18 Temmuz 2018
Adıyaman'da Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Adıyaman'da Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Nurullah Naci Kalkancı başkanlığında Valilik makamında düzenlenen toplantıda, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi (ASGEM) Projesi ele alındı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren işletmelerin kalifiye eleman sıkıntısını gidermek ve sanayide ihtisaslaşmanın desteklenmesi amacıyla Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediye Başkanlığı, Adıyaman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile OSB Başkanlığının desteğiyle OSB'de kurulan ve inşaatı tamamlanan ASGEM bünyesinde eğitim, uygulama ve Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Toplantıda, paydaşlar arasında görev dağılımı yapılarak, inşaatı biten binanın ileriki günlerde tefrişatı, bilişim altyapısıyla makine ve ekipman alımları karara bağlanarak projenin bir an önce hayata geçirilmesi noktasında katılımcılarla görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Adem Kaya, İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, TÜMSİAD Başkanı Erkan Çakmak, MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım ve İpekyolu Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.