Adıyaman

Sanatçı Stokes Türkiye'yi İrlanda'da müzik yeteneğiyle temsil ediyor

17:51 08 Ağustos 2018
Sanatçı Stokes Türkiye'yi İrlanda'da müzik yeteneğiyle temsil ediyor

Gölbaşılı sanatçı Aslı Stokes, Türkiye'yi ve Gölbaşı ilçesini İrlanda'da müzik yeteneğiyle temsil ediyor.

Gölbaşı ilçesini ziyaret eden sanatçı Aslı Stokes, burada basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

10 yıl önce İrlanda'ya gittiğini belirten Aslı Stokes, İrlandalı biriyle evlendiğinden Stokes soyadını aldığını söyledi.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi doğumlu olduğunu ifade eden Stokes, "Müziğe ilkokulda başladım. Hocalarımın tavsiyesi üzerine Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünü kazandım. Buradan mezun oldum. Halen yaşamımı İrlanda'nın Dublin kentinde sürdürüyorum. Bu ülkede 6 yıldır yaşıyorum. Eşim İrlandalı ve üç çocuk annesiyim. Yüksek öğrenimine Dublin'de devam ediyorum." dedi.

Yaklaşık altı yıldır profesyonel olarak müzik yaptığını dile getiren Stokes, şöyle konuştu:

"İrlanda’da çeşitli festivallerde Türkiye'yi temsil ediyorum. İrlanda'da bir grup kurdum. Bu zamana kadar Türk kültürü tanıtılmamış. Türk enstrüman ve müziğinden kimsenin haberi yoktu. Türk kültürünün tanıtımına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İrlanda'da eylül ayında 3 festival var. Bu festivallerde Türkiye'yi temsil edeceğiz. Benim İrlanda'daki Türklerden isteğim Türk bayrağını alıp festivallere gelmesi. Festivallere Türk vatandaşlarının katılmasını bekliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.