Adıyaman

Şehit Fethi Sekin'in adı halı sahaya verildi

15:26 11 Ekim 2018
Şehit Fethi Sekin'in adı halı sahaya verildi

İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla birçok kişinin hayatını kurtaran şehit polis memuru Fethi Sekin'in adı Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılan halı sahaya verildi.

İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Sekin'in isminin yaşatılmasının okula ayrı bir değer kazandırdığını belirten Kaymakam Can Aksoy, "Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin, halı sahanın açılması hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin de oğlunun 5 Ocak 2017 Perşembe günü bölücü terör örgütünün İzmir Adliyesine düzenlediği saldırıyı bertaraf etmek için canını ortaya koyduğunu ve bu uğurda şehadet şerbetini içtiğini söyledi.

Sekin, konuşmasında şunları kaydetti:

"Biz bu ülkenin taşını, toprağını can bildik, candan aziz bildik. Şimdi bana hala soruyorsanız Fethi Sekin kimdir? Size iki cümle ile anlatabilirim. Siz Fethi Sekin'siniz, Fethi Sekin, sizsiniz. Allah yolunda şehit olan bir evladın babası olarak duygularımı ifade etmeye çalıştım."

Konuşmaların ardından ilçe Kaymakamı Can Aksoy, şehit babası Mehmet Zeki Sekin'e plaket takdim etti.

Yapılan konuşmaların ardından halı saha hizmete açıldı.

Törene, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdinç Ağcakoyunlu, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Bekir Gaznevi, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Koçyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Asli Şeyh Özdemir, Fethi Sekin'in ablası Fikriye Sekin, şehit aileleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.