Adıyaman

Adıyaman'da fakülte açılışı

18:30 26 Ekim 2018
Adıyaman'da fakülte açılışı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde hayırsever Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin açılışı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Erdemoğlu ailesi denilince hayırlı şeylerde bir araya geldiklerini belirtti.

Erdemoğlu ailesinin isminin ilkokul, lise ve fakültede olduğunu belirten Kalkancı, "Bunun bir adım sonrası herhalde bir üniversite kurmak olarak görünüyor. Eğitim bir ülkenin gelişmesine, kalkınmasına, ilerlemesine temel teşkil eden en önemli etkendir. Geçmişe baktığımızda gelişmiş ülkelerin lokomotifliğini üniversitelerin yaptığını görürüz. Biz ayetlerinin inişi 'oku' emriyle başlayan bir dinin mensuplarıyız. 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum' diyen sahabenin devamıyız." dedi.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu da bugün rahmetli babasının hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Erdemoğlu ailesi olarak gururlu olduklarını ifade eden Erdemoğlu, "Huzurluyuz ve çok mutluyuz. Bundan dolayı emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde CHP Adıyaman Milletvekili Abdurahman Tutdere, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ve Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından misafirlere ikramda bulunuldu. İkramın ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Üniversitesine bağlı fakültede öğrenim gören öğrencilerle sohbet etti.

625 dönüm alan üzerine kurulan Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde 4 amfi, 3 atölye, 4 stüdyo çalışma alanı, 2 bilgisayar laboratuvarı ve dört derslik ile idari bölümlerin yanı sıra, kütüphane, toplantı ve seminer salonu gibi sosyal donatıları bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.