Adıyaman

Antikacı gibi berber

15:11 12 Şubat 2019
Antikacı gibi berber

Adıyaman'da yaklaşık 60 yıldır berberlik yapan 71 yaşındaki Nedim Bayın, meslek hayatı boyunca topladığı antika eşyaları iş yerinde sergiliyor.

Mesleğe başladığı dönemde antika eşyalara merak saran Bayın, yakınları, arkadaşları ve müşterilerinden topladığı antika eşyalarla iş yerini adeta bir antikacıya çevirdi.

Gelen müşterilerin içeri girdiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedikleri iş yerinde, gaz ocağı, telefon, radyo, el değirmeni, eski döneme ait bozuk paralar, kazan, tepsi ve tarım aletlerinin de bulunduğu çok sayıda antika eşya sergileniyor.

Berber Nedim Bayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 60 yıldır mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

Üç çocuğuna da berberliği öğrettiğini anlatan Bayın, "Yakınlarım ve çevremdeki insanlardan topladığım antika eşyaları dükkanımda sergiliyorum. Müşterilerimiz sergilediğimiz ürünleri beğeniyor. Hatta bazı müşterilerimize antika eşyaların tarihi hakkında bilgi de veriyoruz." dedi.

Baba mesleğini sürdüren Cevdet Bayın ise ağabeyi ve kardeşiyle beraber aynı dükkanda çalıştığını ifade etti.

Müşterilerinin sergiledikleri antika eşyalara ilgi gösterdiğini aktaran Bayın, "Müşterilerimiz antika eşyaları görünce mutlu oluyor. Bu mutlulukları bizleri de mutlu ediyor. Benim de küçüklüğümden bu yana nostalji merakım vardı. Küçükken bozuk paraları topluyordum." diye konuştu.

Müşterilerden Ali Ülger de berberde sergilenen eski eşya ve paraların ilgisini geçtiğini belirterek, "Antika eşyalar bende de merak uyandırdı. Burada ayrıca antika eşyalar hakkında bilgilerde alıyoruz. Hem tıraş olup, hem de tarihimizi öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.