Adıyaman

Adıyaman'da korkutan görüntü

16:02 04 Kasım 2019 1 Yorum Var
Adıyaman'da korkutan görüntü

Adıyaman'ın Sincik ilçesi Birimşe Çayı yatağında yaşanan su kesintisinden dolayı binlerce balığın telef olduğu iddia edildi.

Dilektepe ve Çamdere köyleri arasında bulunan hidroelektrik santralinde yaşanan su kesintisi dolayısıyla çayda bulunan balıkların telef olduğu köylüler tarafından iddia edildi. Kaymakamlık iddialar üzerine konuyla ilgili inceleme başlattı.

Birimşe çayı yatağına akan suyun kesilmesinden dolayı binlerce balığın öldüğünü belirten Çamdere Köyü Muhtarı Ebubekir Bayındır, konuyla ilgili Kaymakamlığa şikayette bulunduklarını söyledi.

Muhtar Bayındır, " Dilektepe ve Çamdere arasında bulunan hidroelektrik santralinin aylardır suyu düzensiz bir şekilde kesmesi ve bırakması nedeniyle çaydaki balıklar telef oldu. Ayrıca yine su kesintisinden dolayı arazilerimizin sulaması da kısıtlandı. Olay sonrası İlçe Kaymakamlığına şikayette bulundum.

Hidroelektrik santralinden suyun neden kesildiğine dair bilgilendirici bir açıklamada yapılmadı. Sadece barajın toprakla dolduğunu, temizlik amaçlı su seviyesinde değişiklikler olduğunu söylediler” dedi.

Konuyla ilgili Sincik Kaymakamlığından yapılan açıklamada, balık ölümleri ile ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığı belirterek ilgili firmaya gerekli uyarıların yapıldığı ifade edildi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Fikri 4 yıl önce Şikayet Et
    Derelere bırakmaları gereken can suyunu kontrol eden mekanizma yok. En az yüzde on debi dereye canlılar için hayat suyu olarak bırakılması gerekiyor özel hidroelektrik santrallerle yapılan sözleşmeler uyarınca. Ama takibi kontrolü kim yapacak belli değil. Al işte bu haber sonrasında firmaya bari ölen balık sayısı kadar balık attırsalar ve tabii suyun yüzde onunu tutmayarak.
    Cevapla
  • Ali TARTAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Balık bırakmak birşey değil lakin oraya özgü olan canlıların ölümü insanı üzüyor diğer yaşayan iki ayaklı ları bilmem Sivas taki balıkları nasıl hollandaya kaçırdılar belkide bu balıkların da bir özelliği var yok edip sizde değil bizde bu balıklar diyecekler
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.