Mısır'da Türk dizilerine ambargo

Mısır televizyonlarının, Türkiye'nin darbeye karşı duruşunu protesto etmek için Türk dizilerini yayından kaldırdığı belirtildi.

Mısır'da Türk dizilerine ambargo
Mısır'da Türk dizilerine ambargo
GİRİŞ 19.08.2013 14:12 GÜNCELLEME 20.08.2013 08:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

El Arabiya televizyonunun haberine göre, el Hayat, en Nehar, el Kahire ven Nas televizyonları, bazı aydınların yaptığı çağrıya uyarak Türk dizilerini yayınlamayacaklarını duyurdu.

El Kahire vel Nas televizyonunun sahibi Tarık Nur, reklam gelirlerinde azalmayı göze alarak Türkiye'ye bir mesaj vermek istediklerini söyledi. Tarık Nur, Mısır'ı içişlerine karışıldığını öne sürerek, bu durumu 'dar görüşlülük' olarak nitelendirdi. Nur, Türk turizminin de dizi boykotu sebebiyle büyük kayıp yaşayacağını öne sürdü.

Mısır hükümetinin Türkiye ile yaşadığı gerilim televizyon kanallarına da yansıdı. Mısır TV'leri ülkede çok popüler olan Türk dizileri Aşk-ı Memnu ve Muhteşem Yüzyıl'ı yayından kaldırmak zorunda kaldı. Kaldırılan dizilerin yerlerine Mısır yapımı diziler konuldu.

TV patronları, 'Türk dizileri en büyük reklam kaynağımız ama şu an onlar yayınlamamız imkansız. Çünkü içerisinde Türkiye'nin açık mesajları yer alıyor. İşadamlarına Mısır dizilerine de reklam verme çağırısında bulunuyoruz' dedi

YORUMLAR 3
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    SİSİ KEDİ OLALI BİR FARE TUT'TUN. fazla yoruma gerek yok sisi fare olalı inanın bir fare tut'tu bu diziler zaten türk milletini anlatmıyor.seyredilse ne olur seyredilmese ne olur.ben zaten ailemle çocularım'la bu dizileri seyretmiyorum.
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    sisi istemeden de olsa faydalı bir iş yapmış.... Bu DEJENERE dizilerin etkisinden İHVAN gençlerini KORUMUŞ.Bazen hayırlı işleri böyle HAYIRSIZLAR ELİYLE DE yaptırır cenab-ı Rabb-ül ALEMİN(c.c) ...
    Cevapla
  • Cemal Cemal 10 yıl önce Şikayet Et
    TAM İSABET. Bırakın Mısırı bu dizileri (Asla TÜRK dizisi değil) Aşk-ı Memnu,Muhteşem Yüzyıl vb dizi müsveddelerini hiç bir insanın izlememesi gerekir. Bir toplumu ahlaki yönden çökertmek istiyorsanız bu tür dizileri izlettirin yeter.Atom bombasına falan gerek yok. Darbecide olsa Mısırın tarihinde aldığı en iyi karar. (Bunuda o darbeciler güya Türkiye ye kötülük amacıyla aldık zannediyorlar ama Hem bize hem kendi halklarına büyük iyilik yapıyorlar bilmeden de olsa.Aslında halkı darbeci yapmak için onlardan iyi propaganda mı olur?)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"