Şehit Esma'nın babası gözaltında

Mısır İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Prof. Dr. Muhammed el-Bilteci'yi gözaltına aldı.

GİRİŞ 29.08.2013 17:52 GÜNCELLEME 30.08.2013 09:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı kaynakları, Bilteci'nin Giza bölgesindeki köylerden birinde yakalandığını ve bu süreçte herhangi bir zorluk çıkarmadığını belirtti.

15 GÜN İHTİYATİ HAPİS

Bilteci , savcılığın hakkında çıkardığı tutuklama kararı çerçevesinde, Kahire'nin güneyindeki Tora cezaevine aktarılana kadar sıkı güvenlik şartları altında korunan bir emniyet binasında tutuldu. Mısır savcılığı el-Bilteci hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla 15 gün ihtiyati hapis kararı verdi.

Güvenlik güçleri, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınmasından sonra İhvan yöneticilerine yönelik gözaltı operasyonlarını sürdürüyor. Gözaltına alınan önemli isimler arasında, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yardımcıları Hayrat Şatır, Raşid Beyumi ve diğer İslami siyasi parti temsilcileri yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Nuri OKUR 10 yıl önce Şikayet Et
    Batının Zağarları En Korkunç Tahribata Başladı. Mısırın okumuş, yetişmiş neslini, entellektüel birikimini yok etme.. Bilteci bir profesör. Mısırda böyle insanlar sınırlıdır. Allahım bu zağarların dişlerini sök, onlara destek veren zalimlerin güçlerini birbirlerine karşı kullandır.
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    şehitliği de birileri tayin eder oldu. bir insanın şehit olup olmadığını allah belirler.birileri değil.
    Cevapla
  • Halil ŞAHİN 10 yıl önce Şikayet Et
    UZUN SÜRMEYECEK!!!!. Kafirlerin zulmü uzun sürmeyecek....Tüm ihvan tutuklularının dışarı çıkartılacağı günler yakındır..Sabır ve Dua ..Zalimlere elbette Beddua......
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    bir yavuz sultan bekliyoruz. mısıra sefer yapsın.inşallah onuda göreceğiz ümitliyim.
    Cevapla
  • Metin Temur 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ASKINA KURTARINBU INSANLARI... TÜM DÜNYADA ISLAMI ,MÜSLÜMANLARI BITIRME OPERASYONU BASLATILDI (Bu sadece misir,suriye,filistin v,s degil).. BÜTÜN DÜNYADA ISLAMA (yani ALLAH'A ) karsi savas VAR EY MÜSLÜMANLAR NE OLACAK HALIMIZ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal