Türk Kızılayı ekibi gözaltına alındı

Kenya'da Türk Kızılayı'na bağlı ekipten 3 kişi başkent Nairobi'de gözaltına alındı. Taşıdıkları yardım paralarına el konulan görevliler, daha sonra serbest bırakıldı.

Türk Kızılayı ekibi gözaltına alındı
Türk Kızılayı ekibi gözaltına alındı
GİRİŞ 09.10.2013 14:46 GÜNCELLEME 09.10.2013 16:45

AA muhabirine açıklama yapan Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, Somali'de görev yapan Mehmet Fahrettin Paketçi, Kadir Kemaloğlu ve Ali Topak'tan oluşan 3 kişilik Kızılay ekibinin, yanlarındaki yardım paralarıyla Somali'nin başkenti Mogadişu'ya gitmek üzereyken Kenyatta Havaalanı'nda polis tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Aksoy, Nairobi'deki bir bankaya havale edilen ve bu ülkedeki Kızılay ekiplerinin Somali'ye ulaştırmak üzere yanlarında götürdüğü 350 bin dolara da el konulduğunu ifade etti.

Türk Büyükelçiliği yetkililerinin Kenya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile temasları sonucu Kızılay görevlilerinin serbest bırakıldığını belirten Aksoy, Kenya polisi tarafından el konulan paranın iadesi için Türk Dışişleri Bakanlığı ve Nairobi Büyükelçiliği tarafından Kenya makamları nezdinde girişimde bulunduklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler