Sudan'da sağlık sektörüne destek devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sudan'da Abu Gute yerleşkesinde bulunan 136 köyde yaşayan 750 bin köylüye hizmet veren Abu Gute Hastanesi'ne tıbbi malzeme ve cihaz desteğinde bulunuldu.

Sudan'da sağlık sektörüne destek devam ediyor
Sudan'da sağlık sektörüne destek devam ediyor
GİRİŞ 26.11.2013 17:20 GÜNCELLEME 26.11.2013 17:20

Sağlık alanında yaşanan sıkıntı ve sorunlar Sudan'ın en büyük problemleri arasında yer alıyor. Ülkenin kalkınmasında sağlık problemlerinin çözülmesi büyük önem taşıyor. Sudan'ın sağlık problemleri arasında yeterli bina ve altyapı hizmetlerinin bulunmayışı, donanım ve ekipman eksikliği ve uzman doktor sıkıntısı bulunuyor. Sudan'da bulunan hastane ve polikliniklerde, yetersiz ekipman ve sağlık çalışanları eşliğinde konulan yanlış veya eksik teşhis neticesi her yıl çok sayıda ölümler gözlemleniyor. Bu çerçevede on binlerce kişi tedavi için yurt dışına gidiyor. Birçok yerde de bina bulunmakla birlikte altyapı, ekipman ve uzman eksikliği yaşanıyor.

Cezire Eyaleti'ne bağlı Abu Gute yerleşkesinde bulunan Abu Gute Hastanesi çevresindeki 136 köyde yaşayan, yaklaşık 750 bin köylüye hizmet vermeye çalışan tek hastane özelliğini taşıyor. Teknik donanım ve malzeme açısından zor şartlarda hizmet veren söz konusu hastaneye TİKA tarafından tıbbi malzeme ve cihaz desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Tören öncesi Türk heyetini köyün girişinde Cezire Eyaleti Sağlık Bakanı Fatih Muhammed Malik ve beraberindeki heyet karşıladı. Karşılama esnasında sergilenen yöresel dans gösterisinin yanı sıra öğrencilerin ellerinde taşıdıkları Türk ve Sudan bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.

Törene Türkiye Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Cezire Eyalet Valisi Zübeyr Taha'yı temsilen Sosyal İşler Bakanı Haris Abdulkadir, TİKA Hartum Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Yahya Acu, Cezire Eyaleti Sağlık Bakanı Fatih Muhammed Malik, Cezire Eyaleti Meclis Başkanı Fatih Yusuf ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Türkiye Hartum Büyükelçisi Aydın törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve Sudan'ın kardeş ve dost iki ülke olduğunu, ilişkilerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Cezire Eyalet Valisi Zübeyr Taha'yı temsilen konuşma yapan Sosyal İşler Bakanı Abdulkadir, verilen destekten dolayı Sudan halkı adına Türkiye Cumhuriyeti'ne kalbi şükranlarını sundu. TİKA Hartum Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Acu ise TİKA'nın yaptığı projelerle daima Sudan halkının yanında olduğunu ve bölgede yapılacak yeni projelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?