Libya'da 50 Mısırlı şöför gözaltına alındı

Libya'da, Mısır vatandaşı 50 şoförü alıkoyan silahlı milislerin Mısır'da gözaltında tutulan akrabalarının serbest bırakılması talebiyle böyle bir eylem gerçekleştirdikleri belirtildi.

Libya'da 50 Mısırlı şöför gözaltına alındı
Libya'da 50 Mısırlı şöför gözaltına alındı
GİRİŞ 05.04.2014 18:51 GÜNCELLEME 05.04.2014 18:51

Ülkenin doğusundaki Ecdebiye kenti Emniyet Müdürü Abdulfettah ed-Delal, bir grup eylemcinin Mısır'da gözaltında bulunan akrabalarının serbest bırakılması için Mısır vatandaşı 50 şoförü alıkoyduğunu söyledi.

Bu kişilerin, akrabalarının çölde avlandıkları sırada yanlışlıkla Mısır tarafına geçtiğini savunduğunu ifade eden Delal, söz konusu savunmanın haklılık payının bulunmadığını, Mısır makamlarının gözaltıları silah kaçakçılığı gerekçesiyle yaptığını kaydetti.

Ecdebiye Ulusal Güvenlik Odası Başkanı Mustafa Bofcera, daha önce yaptığı açıklamada, kente 30 kilometre uzaklıkta, Mısırlı şoförlere ait araçların El-Beyzan semtinin giriş kapısında durdurulduğunu, silahlı milisler tarafından araçların ve şoförlerin evraklarına el konulduğunu söylemişti.

Bofcera, bölgedeki silahlı grupların, Tobruk şehrinde yaşayan Libyalıların Mısır tarafına geçmesinde zorluk çıkaran gümrük memurlarına tepki olarak böyle bir eylem yaptıklarını belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi