Mısır askeri çatıştı: Çok sayıda ölü var

Sınır Güvenlik Kuvvetleriyle kaçakçılar arasında silahlı çatışma yaşandı, Mısır askerlerinden çok sayıda ölü ve yaralı var...

Mısır askeri çatıştı: Çok sayıda ölü var
Mısır askeri çatıştı: Çok sayıda ölü var
GİRİŞ 19.07.2014 21:22 GÜNCELLEME 19.07.2014 21:58

Mısır'ın başkenti Kahire'nin 100 kilometre güney batısında Farafra yolu üzerinde sınır güvenlik birliği ile kaçakçılar arasında yaşanan çatışmada, 20 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre; Kahire-Farafra yolu üzerinde kaçakçılar tarafından orduya bağlı sınır güvenlik birliğine ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Olayda 20 asker yaşamını yitirdi.

Mısır Resmi Haber Ajansı'nın güvenlik kaynaklara dayandırdığı haberinde ise aralarında 25 askerin bulunduğu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedildi.

Güvenlik kaynakları türü bakımından yeni bir saldırı yaşandığını ifade ederken, saldırıda RPG ağır silahları ve Grinof toplarının kullanıldığına dikkat çekildi. Bölgeye çok sayıda askeri birliklerin sevk edildiği ifade edildi.

Bölgede bulunan aynı birliğe kaçakçılar tarafından yaklaşık 3 ay önce düzenlenen saldırıda 5 Mısır askeri ve bir subay hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!