Uluslararası toplumda Libya endişesi

Çeşitli örgüt ve ülkelerin Libya özel temsilcileri, ülkedeki durumun kritik bir aşamaya ulaşmaya başladığını belirtti.

Uluslararası toplumda Libya endişesi
Uluslararası toplumda Libya endişesi
GİRİŞ 26.07.2014 20:29 GÜNCELLEME 26.07.2014 20:29

Çeşitli uluslararası örgüt ve ülkelerin Libya özel temsilcileri, ülkedeki durumun kritik bir aşamaya ulaşmaya başladığını, sürmekte olan şiddetten ve insani sonuçlarından derin endişe duyduklarını belirterek tüm taraflara ateşkes çağrısı yaptı.

Avrupa Dış Eylem Servisi (EEAS) tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, bayramın da yaklaştığına dikkat çekilerek, tüm taraflara uzlaşma isteği göstermeleri çağrısı yapıldı ve tarafların ateşkes anlaşması çerçevesinde kapsayıcı bir siyasi diyaloğa başlamasının umulduğunun altı çizildi.

Uluslararası toplumun tüm çabaları desteklemeye ve siyasi sürece saygı duyulmasına yardım etmeye hazır olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Bir ateşkes sağlanmasında Birleşmiş Milletler (BM) öncü rol oynamalı" denildi.

Açıklamada, Libya hükümetine uluslararası toplumun Libya'daki misyonlarının güvenliğini sağlama sorumluluğu hatırlatıldı.

AB, Arap Ligi, Fransa, Almanya, İtalya, Malta, İspanya, İngiltere ve ABD'nin Libya özel temsilcileri 24 Temmuz'da Brüksel'de BM yetkilileriyle bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'