Libya'da çatışma: 26 ölü, 80 yaralı

Libya'nın Bingazi kentinde ordu ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 26 kişinin hayatını kaybetti, en az 80 kişi de yaralandı.

Libya'da çatışma: 26 ölü, 80 yaralı
Libya'da çatışma: 26 ölü, 80 yaralı
GİRİŞ 27.07.2014 05:02 GÜNCELLEME 27.07.2014 05:02

Libya Sağlık Bakanlığından ismini vermek istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda, 26 kişinin öldüğünü, en az 80 kişinin yaralandığını söyledi.

Yetkili, sivil can kayıplarının olduğunu ve yaralanmaların çoğunun şarapnel parçaları ve kurşun isabet etmesi sonucunda oluştuğunu kaydetti.

Bunun yanı sıra Bingazi'nin Buatni bölgesinde yer alan Libya ordusuna bağlı özel kuvvetlerin bulunduğu ana kışlaya Ensaru'ş Şeria destekli Bingazi Devrimciler Şura Meclisi'nin baskın düzenleme girişiminin ardından bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmaların yaşandığı kışladan duman bulutu yükselirken, bunun kışladaki bir cephaneliğin vurulması sonucunda meydana geldiği kaydedildi.

Buatni bölgesinde yaşanan olaylar nedeniyle onlarca ailenin bölgeden ayrıldığı belirtildi.

Libya'nın Bingazi kentinde salı günü Ensar'uş Şeria örgütüne bağlı militanlar ile orduya bağlı Saika (Yıldırım) Birliği arasında meydana gelen çatışmalarda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 86 kişi yaralanmıştı. Perşembe günü ise 9 kişi ölmüş, 44 kişi yaralanmıştı.

Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan 17 Şubat 2011 devriminden sonra ortaya çıkan Ensar'uş Şeria örgütü, ülkede şeriat kurallarının uygulanması çağrısında bulunuyor.

Emekli General Halife Hafter'in, 16 Mayıs'ta çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurduğu Libya'da, devrimden bu yana belirli aralıklarla şiddet olayları yaşanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi