Nijerya'da Ebola alarmı: 5 ölü

Nijerya'da Ebola virüsünün neden olduğu hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı beşe çıktı.

Nijerya'da Ebola alarmı: 5 ölü
Nijerya'da Ebola alarmı: 5 ölü
GİRİŞ 20.08.2014 09:50 GÜNCELLEME 20.08.2014 09:50

Nijerya Sağlık Bakanı Onyebuchi Chukwu, ölen beşinci kişinin haziran ayında hastalık belirtileriyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden ilk vaka Liberyalı Patrick Sawyer'ı tedavi eden Nijeryalı bir doktor olduğunu söyledi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden doktorun, tedavi gören ve karantinada tutulan üç Ebola hastasından biri olduğu, diğer iki hastanın durumlarının stabil seyrettiği belirtildi.

Bugüne kadar Ebola virüsü kapan beş kişinin virüsten kurtularak normal yaşamlarına döndüğü Nijerya'da Patrick Sawyer'la temas eden üç kişi hayatını kaybetmişti. Virüsün yayılmasını önlemek için acil durum ilan edilen ülkede Sawyer'la herhangi bir şekilde temas etmiş 189 kişi Ebola şüphesiyle halen izleniyor.

Batı Afrika ülkeleri Gine, Liberya, Sierra Leone ve Nijerya'da binden fazla kişinin ölümüne yol açan Ebola salgınına neden olan virüs hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Ebola virüsü, bugüne kadar daha çok hastayla temasa geçen hasta yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.

Dünya Sağlık Örgütü, kanıtlanmış bir tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için "küresel kamu sağlığı acil durumu" ilan etmiş, deneysel tedavi yöntemlerinin kullanılabileceğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı