Ebola salgını can almaya devam ediyor!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Batı Afrika'daki Ebola salgınında ölenlerin sayısının bin 350'ye yükseldiğini bildirdi.

Ebola salgını can almaya devam ediyor!
Ebola salgını can almaya devam ediyor!
GİRİŞ 20.08.2014 20:32 GÜNCELLEME 20.08.2014 20:32

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 17-18 Ağustos tarihleri arasında Liberya, Gine, Sierra Leone ve Nijerya'da 221 yeni Ebola vakası tespit edildi ve 106 kişi hayatını kaybetti.

Buna göre, Liberya'da 126 yeni vaka 95 ölüm, Gine'de 36 yeni vaka 2 ölüm, Sierra Leone'de 59 yeni vaka 9 ölüm görüldü. Böylece, 18 Ağustos'a kadar 2 bin 473 yeni Ebola vakası tespit edilmiş ve bin 350 kişi bu hastalık dolayısıyla hayatını kaybetmiş oldu.

DSÖ verilerine göre, Ebola salgınında Liberya'da 576, Gine'de 396, Sierra Leone'de 374 ve Nijerya'da da 4 kişi hayatını kaybetti.

DSÖ, herhangi bir kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş ve salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı.

Hastalığa yakalananların ölüm riskinin çok yüksek olduğu Ebola'ya yol açan virüs, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Virüs, bugüne kadar daha çok hastayla temasa geçen yakınlarına, ölen hastaları yıkayan ve gömenler ile hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.

Ebola salgınının yaşandığı Liberya, Gine ve Sierra Leone'de yaklaşık bir milyon kişi karantinada tutuluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!