Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 11 ölü

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Anti-balaka ile Fulaniler arasında çıkan çatışmada 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 11 ölü
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 11 ölü
GİRİŞ 29.08.2014 02:46 GÜNCELLEME 29.08.2014 02:46

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) Hristiyanların oluşturduğu Anti-balaka örgütüne mensup oldukları iddia edilen silahlı bir grup ile Fulaniler arasında çıkan çatışmada 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, OAC'nin doğusundaki Bambari'nin Ngakubo beldesinde Hristiyanların oluşturduğu Anti-balaka örgütüne mensup oldukları öne sürülen silahlı bir grup, ülkenin yerli Müslüman halklarından Fulani çobanlarının kampına saldırdı. Çıkan çatışmada 2'si Fulanilerden 11 kişi hayatını kaybetti.

Orta Afrika'nın yerli halklarından Fulaniler, ülkede meydana gelen şiddet olayları nedeniyle yaşadıkları bölgedeki çatışmalardan kaçarak, başkentin 200 kilometre uzaklığındaki Yaloke şehrine sığınmıştı. 

Hristiyanlar tarafından oluşturulan Anti-balaka örgütünün saldırıları neticesinde geçim kaynakları sütü elde ettikleri ineklerini kaybettikten sonra, Yaloke'ye gelen çoğu çoban Fulaniler, emniyet gibi en basit insani hayat şartlarından yoksun, hayata tutunmaya çalışıyor. Bazıları göç sırasında hayatını kaybederken, sağ salim ulaşanlar ise Yaloke'de güvenlik endişesi taşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı