Sudan 16 kadın aktivisti tutukladı

Tutuklanan kadın göstericiler, Milli Ümmet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meryem el-Mehdi'nin serbest bırakılmasını istiyordu.

Sudan 16 kadın aktivisti tutukladı
Sudan 16 kadın aktivisti tutukladı
GİRİŞ 29.08.2014 11:51 GÜNCELLEME 29.08.2014 11:51

Sudan'ın başkenti Hartum'da 12 Ağustos'ta tutuklanan Milli Ümmet Partisi (MÜP) Başkan Yardımcısı Meryem el-Mehdi'nin serbest bırakılması için gösteri yapan 16 kadın aktivist tutuklandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, tutuklanan kadınlar arasında, Milli Ümmet Partisi Genel Sekreteri Sarah Nug Dalla, Meryem el-Mehdi'nin kız kardeşi Rabah ve tanınmış gazeteci Fatma Gazali de bulunuyor.

Sudan medyası ve MÜP yetkilileri tutuklamaları doğrularken, Sudan İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin her hangi bir açıklama yapmadı.

Kadın aktivistlerin, Hartum'da parti genel merkezi yakınlarındaki bir gösteri sırasında tutuklandığı bildirildi.

Meryem el-Mehdi, Sudan'da muhalif Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Sadık el-Mehdi'nin kızı ve partide başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Meryem el-Mehdi'nin, Paris'te Milli Ümmet Partisi ile Sudanlı silahlı muhalefeti bünyesinde barındıran Devrimci Cephe arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının ardından, Paris'ten Hartum'a döndükten sonra tutuklandığı kaydedildi.

El-Mehdi'nin casusluk ve isyancı gruplara yardım suçlaması ile karşılaşabileceği bildiriliyor.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu