Nijerya'da 12 askere idam cezası

Nijerya'da Tümgeneral Ahmed Muhammed ve yardımcılarına düzenlenen saldırıyla bağlantısı olan 12 kişiye idam cezası verildi.

Nijerya'da 12 askere idam cezası
Nijerya'da 12 askere idam cezası
GİRİŞ 16.09.2014 14:53 GÜNCELLEME 16.09.2014 14:53

Nijerya'da geçtiğimiz Mayıs ayında, Kurmay Subay Komutanlığı'ndan Tümgeneral Ahmed Muhammed ve bazı yardımcılarına düzenlenen saldırıyla bağlantılı olarak askeri mahkemede yargılanan 12 askere idam cezaları verildi.

Ülkede 14 Mayıs'ta Kurmay Subay Komutanlığı'ndan Tümgeneral Ahmed Muhammed ve bazı yardımcılarına düzenlenen saldırıyla bağlantılı olarak askeri mahkemede yargılanan 12 askere idam cezaları verilirken, bir asker de 28 yıl hapse mahkum edildi.

Yargılanan diğer beş asker, isyan dahil olmak üzere suikast planlamak, cinayete teşebbüs, suç tasnii ve itaatsizlik suçlamalarından aklandı.

Tümgeneral Muhammed, saldırıdan yara almadan kurtulmuş, yardımcılarından yaralananlar olmuştu. Saldırı, Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'da 7. ordu birliği içinde düzenlenmişti.

Mahkum olan askerler, Boko Haram militanlarıyla mücadele çerçevesinde gereğince silahlandırılmadıklarını, dinlenmeleri için düzenli bir asker rotasyonu yapılmadığını ve maaşlarına üstleri tarafından el koyulduğunu öne sürmüşlerdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki