Devlet başkanı bakanlarla el sıkışmadı

Ebola salgınıyla mücadele eden Gine'yi ziyaret eden Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama, karşılamaya gelen bakanlarla el sıkışmadı.

Devlet başkanı bakanlarla el sıkışmadı
Devlet başkanı bakanlarla el sıkışmadı
GİRİŞ 17.09.2014 11:03 GÜNCELLEME 17.09.2014 11:03

Başkent Konakri'deki uluslararası Gbessia-Conakry havalimanında mevkidaşı Alpha Conde tarafından karşılanan Mahama, Gine Devlet Başkanı ve bazı diplomatik temsilcilerin elini sıktı ancak tüm bakanlarla tokalaşmaktan kaçındı.

Hükümet kaynaklarından edinilen bilgide, Ginelilere Ebola salgınına karşı önlemler alma konusunda destek vermek için ülkeye gelen, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) dönem başkanlığını yürüten Gana'nın Devlet Başkanı Mahama'nın bakanların elini sıkmadığı, onların da bu duruma olumsuz bir tepki vermediği belirtildi.

Ebola ile mücadele kapsamında Gine'nin yanı sıra Liberya ve Sierra Leone'yi de ziyaret eden Mahama, Gana'da ECOWAS sağlık bakanlarıyla salgına karşı alınabilecek önlemler konusunda toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Mahama, Conde ile yaptığı kısa görüşmenin ardından havalimanında kurulan sağlık merkezini ziyaret etti ve ülkeden ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi