Suudi Arabistan'dan Gine'ye 2 yüz bin dolar

Suudi Arabistan, Ebola salgını ile mücadele etmesi için Gine'ye 2 yüz bin dolarlık yardımda bulundu.

Suudi Arabistan'dan Gine'ye 2 yüz bin dolar
Suudi Arabistan'dan Gine'ye 2 yüz bin dolar
GİRİŞ 01.10.2014 12:09 GÜNCELLEME 01.10.2014 12:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın Gine'deki büyükelçilik yetkilisi Mahmut El Khamoud, Gine'ye 2 yüz bin dolar tutarında ilaç ve hijyenik malzeme gönderildiğini açıkladı.

Takribi 1 buçuk ton ağırlığındaki sağlık malzemelerini önceki gün başkent Konakri'deki uluslararası Gbessia-Conakry havalimanından teslim alıp Gine hükümetine teslim eden El Khamoud, ülkesiyle Gine arasındaki ilişkileri ve dayanışma ruhunu simgeleyen bu girişimden memnun olduğunu ifade etti.

Gine Sağlık Bakanı Remy Lamah ise Suudi Arabistan'ın, Ebola salgının Gine'de rastlanmasından bu yana desteklerini esirgemediğini açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), geçen hafta Ebola'nın vurduğu Batı Afrika ülkelerinden Liberya'ya 49, Gine'ye 41 ve Sierra Leone'ye 40 milyon dolar olmak üzere toplam 130 milyon dolar yardım kararı almıştı. Üç ülkeye yapılacak yardımın, ödemeler dengesi ve bütçe açıkları için kullanılacağını açıklayan İMF, bu ülkelere daha fazla bağış gönderilmesi için de çağrıda bulunmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre, Batı Afrika'da 6 bin 553 Ebola vakası tespit edildi, bunlardan 3 bin 83'ü yaşamını yitirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    NE BÜYÜK BAĞIŞ... Sudi prenslerin maaşı da200 bin dolar....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar