Kaddafi'nin oğlunun davasında karar ertelendi

Seyfulislam Kaddafi'nin yargılandığı davanın duruşması 1 Kasım'a ertelendi.

Kaddafi'nin oğlunun davasında karar ertelendi
Kaddafi'nin oğlunun davasında karar ertelendi
GİRİŞ 12.10.2014 23:06 GÜNCELLEME 12.10.2014 23:06

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi'nin de aralarında bulunduğu 23 sanığın "yolsuzluk yaptıkları ve savaş suçu işledikleri" iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşmasının 1 Kasım'a ertelendiği bildirildi.

Trablus İstinaf Mahkemesi Hakimi Mansur Akkaşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün görülen davada mahkemenin, savunma heyetinin yeni belgelerin incelenmesi talebini kabul ederek duruşmayı 1 Kasım'a ertelediğini söyledi.

Akkaşe, 37 sanıklı davanın bugünkü duruşmasına Seyfulislam Kaddafi de dahil 15 sanığın güvenlik gerekçesiyle katılmadığını belirtti.

Seyfülislam Kaddafi, eski Başbakan El-Bağdadi el-Mahmudi, İstihbarat Şefi Abdullah es-Senusi, Dış Güvenlik Teşkilatı Başkanı Buziyd Durda gibi rejimin sembol isimlerinin de aralarında bulunduğu 37 kişi, 17 Şubat 2011'de başlayan halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırmak ve göstericileri öldürmek" suçlamasının yanı sıra "işlenen katliamlara katkı sağlamak, köy ve şehirleri kuşatma altına almak, yolsuzluk yaparak kamuyu zarara uğratmak" gibi suçlamalarla yargılanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini