'Tunus'ta kimse geriye dönüş istemiyor'

Tunus'taki Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi, ''yıkılan binanın sağlam taşları, yeni binalarda kullanılabilir" dedi.

'Tunus'ta kimse geriye dönüş istemiyor'
'Tunus'ta kimse geriye dönüş istemiyor'
GİRİŞ 24.10.2014 12:07 GÜNCELLEME 24.10.2014 12:07

Tunus'taki Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi, ülkeyi kimin yöneteceğine dair kararı halkın ve anayasanın vereceğini belirterek, "Bizler, ötekileştirme ve siyasetten men politikaları gibi toplu cezalandırmadan da uzak durduk" dedi.

Demokratik geçiş sürecinin başarısı için birden çok partinin yönetime gelmesine fırsat tanımak için Nahda Hareketi'nin cumhurbaşkanlığı seçimine katılmadığını söyleyen Gannuşi, "Eski rejim mensupları, geçen seçimlere dolaylı katılırken, bu seçime birkaç partiyle giriyor. Bunları eski rejimden saymıyoruz çünkü yıkılan binanın sağlam taşları, yeni binaların yapımında kullanılabilir" diye konuştu.

'Kararı, halk ve anayasa verir'

Nahda lideri, devrik Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali döneminin siyasileriyle  koalisyon hükümetinde yer almanın kendileri için sorun teşkil etmediğini vurgulayarak, "Çünkü Tunus'u kimin yöneteceğine dair kararı halk ve anayasa verir. Biz, ötekileştirme ve siyasetten men politikaları gibi toplu cezalandırmadan da uzak durduk. Bu, eski rejimin halka karşı işlediği suçların cezasız kalacağı anlamına gelmiyor ancak kişisel işlenen suçların, cezası da öyle olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Tunus'un, hâlâ demokratik geçiş sürecini yaşadığını ve iktidar ile muhalefet mekanizmasını bir arada taşıyacak aşamaya gelmediğini savunan Gannuşi, "Nahda, Mısır'dan edindiği tecrübe sayesinde uzlaşı ve demokrasi yolunu benimseyerek, hiçbir kesimi uzaklaştırmadan anayasayı kabul eden herkese kucak açmaktadır" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu