Nahda seçimlerde tarafsız kalacak

Nahda Hareketi Partisi, Tunus'ta 21 Aralık'ta yapılması planlanan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarafsız kalacak.

Nahda seçimlerde tarafsız kalacak
Nahda seçimlerde tarafsız kalacak
GİRİŞ 14.12.2014 14:13 GÜNCELLEME 14.12.2014 14:13

Nahda Hareketi Partisi, Tunus'ta 21 Aralık'ta yapılması planlanan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herhangi bir adayı desteklemeyeceklerini açıkladı.

Hareketin Şura Konseyi, 21 Aralık'ta yapılması planlanan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herhangi bir adayı desteklemeyeceklerini, oy vermede ise en uygun adayı seçmeleri konusunda üyelerin serbest bırakıldığını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçiminde, Nida Tunus Partisi lideri El-Baci Kaid Sibsi'nin yüzde 39,4 oy aldığını, şu andaki Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif Marzuki'nin ise yüzde 33,4'le onu takip ettiğini duyurmuştu.

YSK, Aralık ayında gerçekleşecek ikinci tur seçiminde yarışacak Sibsi'nin, ilk turda 1 milyon 289 bin, Marzuki'nin ise 1 milyon 92 bin oy aldığını belirtti.

Ülke dışındaki Tunuslular oylarını 19, 20 ve 21 Aralık’ta kullanacaklar. YSK, seçimin ikinci turu için propaganda döneminin salı günü başlayıp 19 Aralık’a kadar süreceğini açıklamıştı..

Tunus İdare Mahkemesi, Munsif Marzuki’nin seçimin ilk tur sonuçlarına ilişkin yaptığı 8 itiraz başvurusunu ise reddetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek