Yemen'de "genel isyan" çağrısı!

Yemen'de ayrılıkçı Güney Hareketi, Aden ve Hadramevt'te yarın, bağımsızlık talebiyle "genel isyan" yapılması çağrısında bulundu.

Yemen'de "genel isyan" çağrısı!
Yemen'de "genel isyan" çağrısı!
GİRİŞ 14.12.2014 20:27 GÜNCELLEME 14.12.2014 20:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, Aden ve Hadramevt'teki destekçilerden hükümet kurumları, okul ve bankaları kapsayacak şekilde "genel isyan"a katılmaları istendi.

Açıklamada, hastane, elektrik ve su idarelerinin bu durumdan istisna tutulduğu kaydedildi.

Güney Hareketi, geçen Pazartesi de "kurtuluş, bağımsızlık ve yeni bir devlet kurmak" için taraftarlarını ilk aşama olarak genel isyana çağırmış, bu çerçevede kentteki mahallelerin çoğunda yollar, ticari mekanlar, kamu ve özel kurumlar kapatılmıştı.

Kuzey Yemen ve Güney Yemen 1990 yılında birleşti. Yöneticilerin anlaşmazlıkları ve Güney Yemen'in dışlandıkları yönündeki şikayetleri, 2 ay süren 1994'teki iç savaşa neden oldu.

Yemen'in eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih döneminde görevlerinden alınan askerler ve komutanların yer aldığı birçok grup tarafından 2007'de kurulan ayrılıkçı Güney Hareketi, önce arazilerinin ve görevlerinin geri verilmesini isterken, daha sonra bu talepler Güney Yemen'in ayrılmasına kadar ulaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasan kaş 9 yıl önce Şikayet Et
    iranın yeni bir uydusu daha ortaya çıktı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma