Müslümanlara görülmemiş zulüm!Kilisedeki sesler...

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da Müslümanların ibadetlerini sabote etmek için akıl almaz bir yönteme başvuruluyor.

GİRİŞ 30.12.2014 11:13 GÜNCELLEME 30.12.2014 11:46

Sık sık Afrika ülkelerine ziyaret gerçekleştirip burada yardım çalışmalarına imza atan yazar Mehmet Emin Akın, Etiyopya’nın Başkenti Addis Ababa’da Hristiyanların Müslümanlara yönelik akıl almaz zulmünü görüntüledi.

Geçtiğimiz günlerde çekilen görüntülerde sabah namazı vaktinde kiliselerden yüksek ve rahatsız edici sesle ilahi ezgilerinin yükseldiği görülüyor. Tam da ezan saatine denk getirilen bu ezgiler kasten ve Müslümanların ibadetini sabote etmek için yapılıyor. 

''RAHATSIZ EDİCİ SESLER ÇIKARTIYORLAR''

Normalde kiliselerde sadece Pazar günü ibadet yapıldığını belirten Mehmet Emin Akın, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu uygulamanın Müslümanların ezanını ve namazını sabote etmek amacıyla her gün yapıldığını söyledi. Akın, bu uygulamanın tüm kiliselerde uygulandığı ve özellikle ezan saatlerinde kilisede bulunan kişilerin rahatsız edici sesler çıkarttığını, uzun uzun bağırarak Müslümanları rahatsız ettiğini belirtti.

AFRİKA'DAKİ MÜSLÜMANLARIN ACI DURUMU

Yardım çalışmaları için sık sık Afrika'ya giden Mehmet Emin Akın, buradaki Müslümanların çok zor altında yaşadığını belirtti. Hristiyanların baskı ve zulümleri yüzünden ibadetlerini yapmakta zorluk çeken Müslümanların, maddi imkansızlıklar sebebiyle de büyük sıkıntılar yaşadığını anlattı.

Kalacak yer, Kur'an kursu, cami, su kuyusu gibi temel ihtiyaçların çoğundan mahrum olduklarını belirten Akın, Afrika'nın birçok ülkesinde yaşayan Müslümanların acı durumunu Facebook'taki sayfasında paylaşıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye