Libya'da 10 Mısırlı kayıp

Libya'nın kuzeyindeki Beni Velid kapısında geçen ay durdurulan 10 Mısırlıdan haber alınamadığı bildirildi.

Libya'da 10 Mısırlı kayıp
Libya'da 10 Mısırlı kayıp
GİRİŞ 06.01.2015 17:25 GÜNCELLEME 06.01.2015 17:25

AA muhabirine konuşan kayıp Mısırlıların aileleri, yakınlarının Libya'nın Tobruk Havaalanı'na indikten sonra ülkenin kuzeyindeki Beni Velid kapısında durdurulduğunu ve burada her birinden 6 bin dolar istenildiği bilgisini kendilerine ilettiklerini belirtti.

Kayıp 10 kişiyle kurulan en son iletişimin, bu telefon konuşması olduğunu dile getiren aileler, yakınlarını kapıya götüren şoförle, kaçıran kişilerin işbirliği içinde olduğunu iddia etti.

Beni Velid bölgesi emniyet müdürlüğü yetkilileri ise 10 Mısırlının rutin işlemler için kapıda durdurulduğunu, kaçırılma gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedir Abdulati de kaybolan 10 Mısırlı ve daha önce kaçırılan 13 Hristiyanın serbest bırakıldığına ilişkin bilgi bulunmadığını söyledi.

Mısır resmi haber ajansı MENA, 3 Ocak'ta Libya'nın Sirte kentinde Mısırlı 13 Hristiyan işçinin "IŞİD" tarafından kaçırıldığı haberine yer vermişti.

Sosyal paylaşım sitesi Youtube'da geçen yıl Kasım ayında yayınlanan ve IŞİD lideri Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, örgütün "Musul'da ilan ettiği halifeliğin Suudi Arabistan, Yemen, Cezayir, Libya ve Mısır'a yayıldığı" öne sürülmüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt