TİKA'dan Sudan'a büyük destek

TİKA Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi, mali destek almadan faaliyetlerini sürdürüyor.

TİKA'dan Sudan'a büyük destek
TİKA'dan Sudan'a büyük destek
GİRİŞ 16.01.2015 14:20 GÜNCELLEME 16.01.2015 14:20

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin işbirliği ile Sudan'da 2011 yılında kurulan Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi artık mali bir destek almadan kendi ayakları üzerinde durabiliyor.

"KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURACAK"

TİKA Sudan Koordinatörü Yahya Acu, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Türk döner sermaye sistemi ile merkezimiz kendine yeter hale geldi. Artık bakanlıktan ve TİKA'dan mali bir destek almadan kendi ayakları üzerinde durabiliyor" dedi.

Acu, Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi'nin, kurslardan ve üretimden kazandığı gelir ile Afrika'da kendi kendine yetebilen ender teknik merkezlerden biri olduğunu söyledi.

Otelcilik, mobilya, makine teknolojileri, elektrik elektronik, bilgisayar programcılığı gibi alanlarda teknik eğitici yetiştiren merkezden bugüne kadar binden fazla Sudanlı eğitmen mezun oldu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından teknik eğitimi üstlenilen merkezde eğitim gören Sudanlı eğitmenler, Türkiye'nin teknik tecrübesini Sudan'a aktarmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri