Somali'de bombalı saldırı: Ölenler var

Erdoğan'ın yarın ziyaret edeceği Somali'de Türk heyeti hedef alındı. Heyetin kaldığı otelin karşısında bombalı araçla saldırı düzenlendi.

GİRİŞ 22.01.2015 15:01 GÜNCELLEME 22.01.2015 16:06
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın ziyaret etmesi planlanan Somali'de Türk heyetin kaldığı otelin karşısında bombalı bir araçla saldırı gerçekleştirildi. 

Heyetin Erdoğan'ın koruma ekibi olduğu belirtilirken, olayda Somali vatandaşlarından ölenlerin olduğu öğrenildi.

TÜRK HEYETİ GÜVENDE

Saldırıdan etkilenmeyen Türk heyetinin güvende olduğu ve otelde kaldığı belirtildi.

BOMBALI SALDIRININ İLK GÖRÜNTÜLERİ:

ERDOĞAN ZİYARETİ İPTAL ETMEDİ

Dışişleri Bakanlığı, otelin karşısında gerçekleşen patlama sonrası Somali vatandaşlarından ölenlerin olduğunu, ancak Türk heyetinden yaralanan olmadığını açıkladı.Dışişleri yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin de şu aşamada iptalinin söz konusu olmadığını belirtti.

SALDIRGAN DAHİL EN AZ ÜÇ ÖLÜ

Bir görgü tanığı Reuters'a yaptığı açıklamada, patlamanın etkisiyle tahrip olan olan kapının önünde, saldırıda ölen iki polise ve intihar saldırganı olduğu tahmin edilen bir kişiye ait cesetler gördüğünü söyledi.

NTV'ye konuşan Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, "Bombalı saldırıda Somali vatandaşlarından hayatını kaybedenlerin olabileceği belirtiliyor" dedi.

Anadolu Ajansı, otelin Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında olduğunu belirtti. Ajansa konuşan diplomatik kaynaklar, saldırının ardından Somali makamlarının güvenlik seviyesini yükselttiğini belirtti.

YORUMLAR 35
  • hemo KÜRDO 9 yıl önce Şikayet Et
    ADAMLAR SIZI ISTEMIYO GITMEYIN ZORLA GÜZELIK OLMAZ INSAN OGLU SEVILDIGI YEREGIDER SEVILMEDIGI YERE GITMEZ !!!!!!!
    Cevapla
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı' nın torunları olduğumuz için mirasına sahip çıkmak zulüm gören her millete yardım etmek milli vazifemizdir.
    Cevapla
  • bakara makaracıyı 9 yıl önce Şikayet Et
    koruyan kişidir kendisi ve maalesef bunun bedelini ahirette ödeyecek. siz destekçileri de ödeyeceksiniz. Allahın ayetleri ile dalga geçemezsiniz. din hassasiyetiniz Erdoğan hassasiyetinizden üstün olmalı
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanına mesaj veriyorlar, Afrika bizden sorulur. Afrikada özellikle müslüman nüfusun fazla olduğu yerlerde hep kan ve göz yazşı var. Batının girdiğ. her yerde kan var. Bir tana örnek yok huzur getirdikleri. Başta BM ler ve uluslararası örgütler sağırı oynuyor. İki yüzlü batı bütün bu kanın sorumlusu sizlersiniz. Özellikle TÜrkiye için oynanan oyunlarda yerli işbirlikçilerde koşa koşa yardım ediyordur.
    Cevapla
  • Kara Kaplan 9 yıl önce Şikayet Et
    Somali'de savaş var ona gitmek doğru olmaz... ayrıca Filistin Somali ile alakası yok. Filisti hala Arapların işgaali altındadir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini