Somali'deki bombalı saldırıyı o örgüt üstlendi

Erdoğan'ın ziyareti öncesi Somali'de gerçekleştirilen patlamayı Eş-Şebab örgütü üstlendi.Eş-Şebab saldırıda polisi hedeflediklerini söyledi.

Somali'deki bombalı saldırıyı o örgüt üstlendi
Somali'deki bombalı saldırıyı o örgüt üstlendi
GİRİŞ 22.01.2015 14:45 GÜNCELLEME 22.01.2015 16:09
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyareti öncesi, Mogadişu'daki Türk heyetini hedef alan bombalı saldırıyı El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üstlendi.

Saldırıyı üstlenen Eş Şebab örgütü ise Somali polisinin hedef alındığını açıkladı. 

Eş Şebab örgütü Türkiye’yi hedef alan açıklamaları, THY güvenlik şefine suikast ve Türk Konsolosluğu'na yapılan saldırılarla biliniyor.

Örgüt 2013 yılında başkent Mogadişu’da Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde düzenlediği intihar saldırısıyla gündeme gelmişti.

Türk Büyükelçiliği çalışanlarının kaldığı ek bina önüne araçla gelen 3 saldırgandan ikisi çıkan çatışmada öldürülmüş, diğerinin üzerindeki bombayı patlatması sonucu saldırgan ve bir özel harekat polisi şehit olmuştu.

Yine Mogadişu'da geçen sene Mayıs ayında Türk Hava Yolları’na (THY) güvenlik hizmeti veren bir firmanın Güvenlik Şefi Sadettin Doğan'a silahlı saldırıda bulunmuştu. 

TÜRKİYE MEŞRU HEDEF

El Şebab örgütü sözcüsü, geçtiğimiz yıl El Cezire’ye yaptığı açıklamada, “Müslüman halkın en büyük düşmanı NATO ve onun parçası olan Türkiye” demiş, Türkiye’nin Meşru hedefler arasında olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR 23
  • harun 9 yıl önce Şikayet Et
    Kutuplasma en yuksek noktaya cikti...kurtulus savasindaki dusmanlarimiz yetmedi birde icimizde devleti bolmeye baslayan guruplar ve o gruplari buyuten hukumetler cikti.bugun dis dunyada dost kalmadi.umarim icerude hukumet muhalefet yaptigi hatalari daha iyi analiz eder..
    Cevapla
  • Berke 9 yıl önce Şikayet Et
    El Şabab=El kaide=islam düşmanı bütün şer (şeytan) odakları Müslüman öldürerek amaçları ne olabilir? Burası sömürgeci Emparyal güçlerin elinde kalmaya devam etsi, Müslüman bir güç istemiyoruz, halk açlık içinde ne olduğunu anlamadan yok olup gitsin... Bu düzen değişek arkadaş....
    Cevapla
  • HİÇ DÜŞÜNEN OLDUMU 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç düşünenle düşünmeyen bir olurmu BEYLER BAYANLAR. TEK SORUM VAR ANLAYANLAR ANLAR.Sorum Şu,bu islamcı örgütler neden o ülke haricindeki ülkelere askerlerine müslümanlara saldırarak kan akıtıyorda O MALUM ÜLKEDE BİR KERE KAN AKITIL
    Cevapla
  • Erhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Cenabi hak azze ve celle hzleri kuraninda iki olmayin bir olun emretmektedir.sadiklar ve salihlerle olun ve fasiklardan uzak durun buyurmustur.ey rizai ilahi sahibi dost olanlar dua ipteriz
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    herseyde israil parmagi aramaktan vazgecin, dunyada kukla yonetimlere karsi yapilan tum eylemler halk neZdinde mesrrudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!