Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam'da böyle bir şey yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali'deki bombalı saldırıyla ilgili 'İslam'da böyle bir şey yoktur' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam'da böyle bir şey yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam'da böyle bir şey yok
GİRİŞ 22.01.2015 17:05 GÜNCELLEME 23.01.2015 00:02
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'deki terör saldırısıyla ilgili ilk yorumunu yaptı. Erdoğan 'Bu saldırıyı yapan Müslümansa ben de Müslümanım. İslam'da böyle bir şey yok.'' dedi.

''EĞER İSLAM İÇİN YAPTIĞINI SÖYLÜYORLARSA...''

Afrika ziyareti çerçevesinde Etiyopya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başken Addis Abiba'daki üniversitede konuştu. Ziyaret gerçekleştirmeden önce Türk heyetinin kalacağı otele gerçekleştirilen bombalı araç saldırısının İslam'la alakası olmadığını söyleyen Erdoğan, ''Ne adına yapıyorlar. Eğer İslam adına yapıyorlarsa Müslümansa ben de bir Müslümanım.Ben İslam'da böyle birşey yok diyorum. Bir Müslüman intihar edemez'' ifadelerini kullandı. 'Hangi maskenin ardına saklanırsa saklansın Türkiye olarak terörün karşısındayız' diyen Cumhurbaşkanı, 'Barış çağrılarını bıkmadan usanmadan yapacağını' ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar:

''DÜNYA ETİYOPYA'YI ÖRNEK ALSAYDI BUNLAR YAŞANMAZDI''

- Dünya Etiyopya'yı kendisine örnek almış olsaydı inanın Almanya'da holokost denen bir şey yaşanmazdı. Etiyopya örnek alınmış olsaydı Suriye'de Irak'ta insanlar katledilmezdi.

''İNSANLIK İLERİ Mİ GİDİYOR GERİ Mİ GİDİYOR''

- O İlkel dedikleri asırlarda savaşın bile bir ahlakı vardı. Kadınlara çocuklara dokunulmazdı. Bugün atom bombalarının, kimyasal silahların toplu hale insanları katlettiği bir vahşet o dönemlerde asla yaşanmıyordu. İnsanlık daha mı ileriye gidiyor, yoksa daha mı geriye gidiyor?

''TERÖRÜN DİNİ OLMAZ''

- Terörün dini olmaz, mezhebi olmaz. Müslüman da yapıyorsa teröristtir, Hristiyan da yapıyorsa teröristtir, Mecusi de yapıyorsa teröristtir.İslami terör gibi yanlış bir isimlendirmeye tamamen karşıyız.

- Ebola salgını için ayırdığımız 5 milyon euroyu söz konusu ülkelere ulaştırıyoruz. Çeşitli Afrika ülkeleri ve Etiyopya'da çok sayıda projeyi destekliyoruz.

''ELMAS İÇİN DEĞİL KARDEŞİMİZ İÇİN...''

Başkaları gibi, elmas için, petrol için, kömür için değil, kardeşimiz olarak gördüğümüz Afrikalıların her durumda yanında olacağız.

YORUMLAR 29
  • ADAM GİBİ ADAM 9 yıl önce Şikayet Et
    Seni tanıdıkça daha çok seviyoruz.
    Cevapla
  • Milli Kurtuluş 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç orda ki Müslümanların halini sordun mu sayın dünya lideri halife recep tayyp cumurbaşkanım.
    Cevapla
  • Amin 9 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin Allahim
    Cevapla
  • ebu erva 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah in indirdigi hukmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir maide 44 sen insanlari agzinla buyuleyen islamida kullanan bir tagutsun sana tabi olanda musriktir
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    allahına gurban cumhurbaşkanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı