Somali’de "Erdoğan" önlemleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali ziyareti öncesi başkent Mogadişu’daki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Somali’de "Erdoğan" önlemleri
Somali’de "Erdoğan" önlemleri
GİRİŞ 24.01.2015 13:13 GÜNCELLEME 24.01.2015 13:15

Afrika ziyaretine ilk olarak Etiyopya’da başlayan, daha sonra Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın ölümü sonrası Somali ziyaretini erteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın gerçekleştireceği ziyaret öncesi, Mogadişu’da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Ziyaret öncesi birçok bölgeye askerler yerleştirilirken, ana caddelerdeki tüm araçların kontrol edilmesi dikkat çekti. Öte yandan, Erdoğan’ın Somali ziyareti öncesi Modagişu caddeleri Türk bayraklarıyla donatıldı.

Birçok Somali vatandaşının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini heyecanla bekledikleri belirtildi. Açıklamalarda bulunan Somalili Muhtar Muhammed, Erdoğan’ın daha önce de Somali’ye geldiğini ifade ederek, “Erdoğan Başbakan olduğu dönemde de buraya gelerek kampları ziyaret etmişti. Şimdi ise Cumhurbaşkanı olarak ülkemize gelecek” dedi. Bir başka Somalili Leyla Ahmed ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Somali’yi ziyaret etmesini takdir ediyorum. Erdoğan’ın bu ziyareti, tüm dünyaya Somali’nin ziyaret edilmek için güvenli bir bölge olduğunu gösterir” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık