Fas Kralı'ndan o görüşme talebine ret

Fas Kralı 6. Muhammed'in, Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan ile telefonda görüşmeyi kabul etmediği bildirildi.

Fas Kralı'ndan o görüşme talebine ret
Fas Kralı'ndan o görüşme talebine ret
GİRİŞ 07.03.2015 01:26 GÜNCELLEME 07.03.2015 01:26

Fas Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kral 6. Muhammed'in, "Nijerya'da bu ay sonu yapılacak seçimleri göz önüne alarak, ülkedeki müslüman seçmenleri etkilememek için yeniden aday olan Cumhurbaşkanı Jonathan'ın görüşme talebine cevap vermeyi uygun görmediği" belirtildi.

Kralın ayrıca talebin, "Fas-Nijerya arasında ulusal, Arap ve İslami konularda yakınlaşma olduğu" şeklinde algılanabileceği inancı taşıdığı için bu kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada son olarak, Nijerya yönetiminin bu talebinin, diplomatik bir girişimden çok bu ülkedeki "Müslüman seçmenleri etkilemeye" yönelik olduğu savunuldu.

Nijerya'da halkın, devlet başkanı ve federal parlamentonun üyelerini belirlemek için 14 Şubat'ta sandık başına gitmesi planlanıyordu. Ülkedeki seçim komisyonu, istihbarat servislerinin tavsiyeleri üzerine seçimleri 28 Mart'a ertelemişti. 

Fas, 1960'da bağımsızlığını kazanmasının ardından Nijerya ile diplomatik ilişkiler kuran ülkelerin başında geliyor. Nijerya'nın, 1984'te Fas'taki ayrılıkçı "Polisario Cephesi"ni tanımasının ardından iki ülke arasındaki ilişkiler, ilk kez Kral 2. Hasan'ın kararıyla kesilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...