Sudanlı çocuklara 6,5 milyon dolarlık yardım

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Japonya hükümetinin Sudan'daki çocuklar için 6,5 milyon dolar bağış yaptığını duyurdu.

Sudanlı çocuklara 6,5 milyon dolarlık yardım
Sudanlı çocuklara 6,5 milyon dolarlık yardım
GİRİŞ 10.03.2015 00:57 GÜNCELLEME 10.03.2015 00:57

UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Japonya'nın Hartum Büyükelçisi Hideki Ito, "Söz konusu yardımın özellikle hamilelik sürecinde annenin bakımı için kullanılarak anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesinin sağlanması ve ülkenin batısındaki Darfur bölgesinde bulunan mülteci kamplarında yaşayan çocuklar için harcanacağını" dile getirdi.

Açıklamada ayrıca, UNICEF'in Sudan temsilcisi Geert Cappelaere'nin, "Sudanlı çocukların güvenliğine yönelik verdiği destek için Japon hükümeti ve halkına şükranlarını ifade ettiği" belirtildi.

Cappelaere'nin "Sudan'daki çocuklara destek verilmesi vazgeçilemez bir zorunluluk. Çünkü onlar hala olağanüstü durumun ağır yükünü taşıyorlar" şeklindeki ifadesine yer verilen açıklamada, binlerce sığınmacının ve kronik beslenme yetersizliği görülen 5 yaş altı yaklaşık 2 milyondan fazla çocuğun olduğu bildirildi. 

Açıklamada, bu çocuklardan yaklaşık 550 bininin yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu Sudan'da çocukların durumunun hala endişe verici olduğu belirtildi. Bu durumun çeşitli hastalıkların yayılmasına neden olduğu ve yüz binlerce çocuğun hayatını tehdit ettiği aktarıldı.

Sudan'da, çoğu ülkenin batısındaki Darfur bölgesinde olmak üzere yabancı ülkelere ait 104, BM'ye bağlı da 21 insani yardım kuruluşu görev yapıyor. 

Sudan'ın Darfur bölgesinde ordu ile isyancı gruplar arasında 2003 yılından bu yana çatışmalar sürüyor. Birleşmiş Milletler (BM) 2008'de yayımladığı raporunda, Darfur'daki kriz yüzünden 2,5 milyon insanın göç etmek zorunda kaldığı, 300 bin kişinin ise hayatını kaybettiği belirtiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı