Umuda yolculuk yine yarım kaldı!

Libya'nın başkenti Trablus'ta, yasa dışı yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen 97 kaçak göçmen yakalandı.

Umuda yolculuk yine yarım kaldı!
Umuda yolculuk yine yarım kaldı!
GİRİŞ 13.03.2015 20:13 GÜNCELLEME 13.03.2015 20:13

Başkentin sahil kesimindeki Suku'l-Cuma bölgesinde, yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmek üzereyken Libya Sahil Güvenlik birimlerince yakalanan göçmenler, Trablus'taki bir askeri üsse getirildi. Senegal, Mali, Kamerun, Nijerya ve Liberya gibi Afrika ülkelerinden gelen göçmenlerin arasında bir kadın ile iki çocuk bulunuyor.

Libya Soruşturma Bürosu yetkilisi Faysal Muhtar Grifa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu anda 97 kişi olduklarını biliyoruz, 3 kişi de denizde ölmüş olabilir. Henüz soruşturma başlatmadık, kaybolanların çıkarılmasını bekliyoruz. İçlerinde yaralılar var, kiminin ayağı kırılmış. Yaralılar Mitiga Hastanesinde tedavi altına alındı. Senegal, Mali ve Kamerun gibi Afrika uyruklu kişiler" dedi.

Bu arada adının Hasan olduğunu söyleyen 26 yaşındaki Liberyalı kaçak göçmen, ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik zorluk ve Ebola gibi sorunlardan dolayı kaçmak zorunda kaldığını söyledi.

Hasan, "Ülkemde futbol oynuyordum. Ebola ve ekonomik kriz var. Libya'dan Avrupa'ya gitmek için 900 dolar para ödedim ama yakalandık. Yetkililer şimdilik bize iyi davranıyorlar ancak bundan sonra ne olacağını bilmiyorum. Libyalı yetkililere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin bilançosunu açıkladı
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek