Seçim kutlamalarında 9 kişi öldü

Nijerya'da seçimi Buhari'nin kazanmasıyla düzenlenen kutlamalarda 9 kişi öldü.

Seçim kutlamalarında 9 kişi öldü
Seçim kutlamalarında 9 kişi öldü
GİRİŞ 01.04.2015 17:21 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:21

Nijerya'da devlet başkanı seçimini muhalefetteki Halkın Demokrasi Partisi'nin (APC) adayı Muhammed Buhari'nin kazanmasının ardından Kano eyaletinde yapılan kutlamalar sırasında dokuz kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Naibawa Hastanesi'nden doktor Nasiru Maigari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sabah hastaneye üç ceset ve ağır yaralı altı hasta getirildi. Tedavi altına alınan yaralılar da maalesef hayatlarını kaybetti. Bu kişilerin seçimin ardından yapılan kutlamalar sırasında öldüğü ya da yaralandığı bildirildi" diye konuştu.

Görgü tanıkları, hayatını kaybedenlerden bir kısmının kutlamalar sırasında oluşturulan araç konvoyunda yer alan arabaların altında kaldığını, bir kısmının da motosiklet kullanırken otobüsle çarpıştığını belirtti.

Nijerya Ulusal Seçim Komisyonu, Buhari'nin geçerli 28,5 milyon oyun 15,4 milyonunu kazandığını açıkladı. Buhari'nin rakibi iktidardaki Halkın Demokrasi Partisi'nin adayı Devlet Başkanı Goodluck Jonathan 12,8 milyon oy alabildi. Kullanılan oyların 844 bini geçersiz sayıldı.

Buhari, 29 Mayıs'ta yemin ederek devlet başkanlığı görevine başlayacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...