'O yürüyüşe katıldığı için saldırdık'

Geçtiğimiz günlerde Ansongo’da Birleşmiş Milletler BM’yi hedef alan canlı bomba saldırısını Mali merkezli El Murabitun Grubu üstlendi.

'O yürüyüşe katıldığı için saldırdık'
'O yürüyüşe katıldığı için saldırdık'
GİRİŞ 18.04.2015 09:04 GÜNCELLEME 18.04.2015 09:04

BM tarafından yapılan açıklamada BM kampına girmek isteyen bomba yüklü aracın kapıda durdurulduğu ifade edildi. Saldırıda Nijeryalı 9 BM askerinin yaralandığı duyuruldu.

Moritanya Haber Ajansı El Ahbar’a gönderilen ses kaydında Murabitun, saldırının sorumluluğunu üstlenerek İbrahim El Ensari adındaki üyesinin BM kampını ve Nijeryalı askerleri özellikle seçtiğini belirtti.

Nijeryalı askerlerin seçilmesinin nedeni olarak Cumhurbaşkanı Muhammadu İssufu’nun Charlie Hebdo’yu desteklemek için düzenlenen Paris’teki yürüyüşe katılması, gösterildi.

İslam Peygamberi Hz Muhammed’e ve aile hayatına hakaret eden karikatürler çizen Charlie Hebdo dergisine Yemen El Kaidesince saldırı düzenlenmiş ve derginin çizerleri öldürülmüştü. Hepimiz Charlie’yiz kampanyası başlatan Fransız yetkililer, Paris’te toplanarak dünya liderleri ile beraber yürümüştü. Arap Yarımadasındaki El Kaide, saldırı emrini Dr Eymen Zevahiri’nin verdiğini söylemişti.

El Ahbar Haber Ajansına gönderilen ses kaydında Mali’de düzenlenen bir takım saldırıların da sorumluluğu üstlenildi.

El Murabitun Afganistan’da Sovyet Rusya’ya ve ABD’ye karşı savaşmış kadim cihat yanlısı Sultan Uld Bady komutasında El Kaide’ye bağlı Mali merkezli bir grup. Mayıs 2013’te Ahmed El Tilemsi’nin Batı Afrika Tevhid ve Cihat Hareketi ile Belmuhtar’ın El Mulasemin Tugaylarının birleşmesi ile kurulmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi